Lees hier meer over de nieuwste ontwikkelingen in de Nederlandse voedingssector.

Legumi nieuws

Verhoogd risico op hypertensie bij dagelijks glas frisdrank

Verhoogd risico op hypertensie bij dagelijks gl...

Verhoogd risico op hypertensie bij dagelijks glas frisdrank. Nieuw onderzoek van het Maastricht UMC+ laat zien dat al één glas suikerhoudende frisdrank per dag samenhangt met een duidelijk hoger risico...

Verhoogd risico op hypertensie bij dagelijks gl...

Verhoogd risico op hypertensie bij dagelijks glas frisdrank. Nieuw onderzoek van het Maastricht UMC+ laat zien dat al één glas suikerhoudende frisdrank per dag samenhangt met een duidelijk hoger risico...

Taks op ongezond eten, goed idee?

Taks op ongezond eten, goed idee?

De Europese Commissie wil een extra belasting invoeren op ongezond eten, zoals producten met veel suiker, zout en verzadigd vet. Het idee daarachter: minder hart- en vaatziekten in Europa én...

Taks op ongezond eten, goed idee?

De Europese Commissie wil een extra belasting invoeren op ongezond eten, zoals producten met veel suiker, zout en verzadigd vet. Het idee daarachter: minder hart- en vaatziekten in Europa én...

Peulvruchten verdienen een grotere plek op ons bord

Peulvruchten verdienen een grotere plek op ons ...

Ze zijn een krachtige eiwitbron, gelinkt aan een lager risico op hart- en vaatziekten, type 2-diabetes en sommige vormen van kanker terwijl de vezels onze darmen gezond houden. Aan de...

Peulvruchten verdienen een grotere plek op ons ...

Ze zijn een krachtige eiwitbron, gelinkt aan een lager risico op hart- en vaatziekten, type 2-diabetes en sommige vormen van kanker terwijl de vezels onze darmen gezond houden. Aan de...

Wetenschappelijk onderzoek naar ultra-bewerkt eten

Wetenschappelijk onderzoek naar ultra-bewerkt eten

Ultrabewerkt eten, zoals chips, frisdrank en kant-en-klare maaltijden, blijkt volgens een grote nieuwe studie schadelijk te zijn voor bijna al onze organen. Het verhoogt onder andere het risico op hart-...

Wetenschappelijk onderzoek naar ultra-bewerkt eten

Ultrabewerkt eten, zoals chips, frisdrank en kant-en-klare maaltijden, blijkt volgens een grote nieuwe studie schadelijk te zijn voor bijna al onze organen. Het verhoogt onder andere het risico op hart-...

Ultra-bewerkte voedingsmiddelen en onze gezondheid

Ultra-bewerkte voedingsmiddelen en onze gezondheid

Steeds meer wetenschappelijk onderzoek wijst in één richting: ultra-bewerkte voedingsmiddelen (UPF), zoals kant-en-klaar maaltijden, suikerhoudende snacks en frisdrank, zijn niet zomaar minder gezond, maar vormen een reëel risico voor onze...

Ultra-bewerkte voedingsmiddelen en onze gezondheid

Steeds meer wetenschappelijk onderzoek wijst in één richting: ultra-bewerkte voedingsmiddelen (UPF), zoals kant-en-klaar maaltijden, suikerhoudende snacks en frisdrank, zijn niet zomaar minder gezond, maar vormen een reëel risico voor onze...